Mersun kone tökkii

Rodoksen matkan jälkeen sain ihteni lopulta hinattua salille. Pari ensimmäistä loman jäläkeistä päevee meni, kuin sumussa. Väsytti jatkuvasti, unta riitti päevälle ja yölle. Lämmin trooppinen ilimasto, altaalla ja meressä oleminen, shoppailu isompien ja pienempien kanssa teki tehtävänsä elämänsä puoli välissä olevalle mamamummalle.

Ensimmäinen treenini Fitness 24 Seven salille lopulta onnistui monien vaiheiden jälkeen. Jokainen kohtalotoveri tietää sen tunteen, kun liikkumaan lähteminen tökkii. Ja varsinkin paluu arkeen loman jälkeen on niitä suurimpia kompastuskiviä, jolloin olisi niin heleppoo antaa olla vuan ja jättää mänemättä. Mitä sitä ihteensä kiusaamaan ja riäkkeemään  piäsööhän sitä helepommallakin. Mutta aika pian se kostautuu ja alkaa näkyä yleisessä hapituksessa ja jaksamisessa. Pinna on tosi kireä, väsyttää ja aivot eivät toimi sitäkään vähää. Liikkuminen on kyllä elinehto, levon ja ruokavalion ohella tässä hektisessä elämässä.

Treenin jälkeen olo on kuin uudelleensyntyneellä, virtaa on kuin pienessä kylässä ja miten hyvä mieli siitä, että tulipahan tehtyä. Siitä se taas alkaa rullaamaan ja alkaa tulla tarve treenata uuvelleen. Savolaisena etelään ajjautuneena uusasukkaana se voip olla, tai voip olla olematta. Pitihän sitä kokeilla, että ossoonko ennää viäntee savvoo. Toivottavasti Ylä-Savolaiset kohtalotoverit lukevat ja antavat aidosti palautetta.





Minä ja fitness24seven ollaan melkein kuin naimisissa, välillä ollaan erottu ja sitten tiemme ovat kohdanneet uudelleen. Sellaista se elämä on, hyvät asiat kestävät myös erossa olo hetket. Kuopiossa ollessa aloitin  kyseisellä firmalla treenaamisen. Aikataulujen takia, joka varmasti oli tekosyy minulta, päätin lopettaa jossakin vaiheessa. Päätin siirtyä hyötyliikuntaan, työmatkat pyöräilin ja kävelin. Porvooseen muuttaessani viime vuoden lopulla päätin palata takaisin ja hankin uudelleen jäsenyyden. Tyttärenikin käyvät samalla salilla ja välillä meitä siellä treenaa trio mama ja sen tyttäret.



Toivon meille kaikille erittäin treenirikasta syksyä ja monipuolista liikkumista. Sen olen oppinut, ettei mikään laji pelkästään riitä, tarvitaan monipuolista liikuntaa niin sisällä, kuin ulkona. Paino muuten alkaa nousta ja aineenvaihdunta jymähtää jumiin. Näin viidenkymmenen kulmilla tuo painon kanssa tasapainoilu on melkoinen taiteenlaji. Sitä haastetta kohti uuteen syksyyn.

Mbl@merjabirgittaloppukaarre

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jokeri Pokeri Box Taikashow 40v

Pieni mies lähtee esikouluun

Miksi maailmani muuttui