Savolaisena ummikkona ulkomailla



Savolaisena ummikkona ulkomailla oli aivan oma taiteen lajinsa. Varsinkin, kun tuosta kielitaidosta ei millään saa kiitettävää, yritti puhua sitten miten vaan. Sanat ovat unohtuneet, kun Savolla on tähän asti ihan hyvin pärjännyt.Sellaista kommunikointia, että tulisi ymmärretyksi puolin ja toisin. Huomasin Kreikassa matkallani, että minähän oikeastaan pärjään aika hyvin myös tällä välttävällä kielitaidollani. Puhuin välillä Savoa, välillä Englantia, taisi siinä muutama sana Ruotsiakin vilahtaa. Käsiäkin piti välillä käyttää ja elekieltä, varsinkin kreikkalaisten kanssa pärjäsi tällä reseptillä vallan mainiosti. Hehän alkoivat puhumaan Suomea, jos ymmärrystä ei alkanut tulla puolin ja toisin. Kovalla äänellä ja mahdollisimman nopeasti puhuen oli keskustelussa mukana vallan mainiosti.

Tähän puhetapaan täällä etelässä Suomessa asuessani olenhan jo tottunut. Täällä puhumisen kulttuuri on nopeahektinen, puhutaan kovaa ja korkealta ja mieluiten huutamalla. Siihen väliin kun jokainen sönkkää kaikkea mahdollista riikinruotsista lähtien sekaan, lopputulos on täydellinen. Välillä oi sitä autuutta, kun vain saa viittoa ja käyttää mahdollisimman vähän ääntä. Välillä sitä vaan miettii tuota kieltä, miten sitä pitää olla maailmassa niin montaa. Eikö tuota vähemmälläkin olisi pärjännyt. Kiitos vaan sinä Suomen kielen luoja Mikael Agricola ja muut kielen keksijät.


Kolymbia, tuo ihana kylä ja ostospaikka aivan kävelymatkan päässä hotellilta. Kaunista merenrantaa äärettömiin, kivoja ostosputiikkeja ja erittäin aktiivisia myyjiä. Tosin eivät niin kovasti tyrkyttäneet ostamaan, kuin Espanjassa. Vahtivat kyllä kovasti tavaroitaan, etteivät pitkäkyntiset vie maksamattaan. Kreikkalaisia ruokapaikkoja, joista sai myös muitakin eurooppalaisia ruokavaihtoehtoja. Itse sorruin italialaiseen pitsaan, joka maistui myös erittäin hyvin. Lasten suosikki oli suklaatikku, jonka nimi on Caprice. Kirkkaan punaisessa purkissa olevat tikut houkuttavat ostamaan ja maistamaan herkullisia keksitikkuja, joiden sisässä on kreikkalaista suklaata. Maistuipa myös aikuisille kahvin kanssa ja ilman. Lentokentältä vielä ehti sitä ostamaan hintaan yhteensä 6 euroa 2 purkkia. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jokeri Pokeri Box Taikashow 40v

Pieni mies lähtee esikouluun

Miksi maailmani muuttui