Kolmen kopla, Trump, Putin ja Niinistö

Valtiovierailu Suomeen, päivän polttavin puheenaihe sitten eilen päättyneiden mm- jalkapallokisojen.  Ranska vei voiton, autiossa säteili onnellinen päämies Emmanuel Macron vaimoineen. Kroatia itki katkeruuden kyyneleitä, tyytyen lopulta hopeaan. Hopea ei todellaakaan ole häpeä, pelasivathan hekin hienon pelin. Tiputtivat Englannin finaalista ja Belgia voitti pronssipelin. Englannin, tuon suosikkijoukkueen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Britin pelit loppuivat kesken, siihen ei auttanut hyvät Kanen yksilösuorituksetkaan. Euroopan pelit, suuret ennakkosuosikit tippuivat jatkosta.

Aina ei voi voittaa, toivottavasti suurmiehetkin sen muistavat tänään alkavissa valtiovierailun neuvotteluissaan. Päivän polttavin puheenaihe varmasti on myös etikettiasiat. Kuka kävelee ja miten, jää nähtäväksi. Trumpin Lontoossa tekemä etikettivirhe herätti paljon mediassa näkyvyyttä.  Hän käveli Kuningatar Elisabethin edellä ja Suomessa hänen Rouvansa Melanien jäljessä. Herra Trump ei taida etiketeistä välittää. Putinista ei tarvitse olla huolissaan, onhan hän jo vanha konkari näissä asioissa. Saulin ja Jennin etikettiin voimme aina luottaa. Heidän käyttäytymisestään ei tarvitse olla koskaan huolissaan. Helsinki on varmaan sekaisin järjestelyjen takia lähipäivinä. Saapuuhan Putin tänään turvajoukkoineen myös Suomeen.

Jalkapallomiehinä Putin ja Niinistö, sekä Trump golf- miehenä, ymmärtävät maalien päälle. Tärkeintä on yhteinen lopputulos, joka miellyttää kaikkia osapuolia. Siihen tarvitaan diplomatiaa, empatiaa ja toisen kuuntelemista. Toivotaan hyviä päätöksiä maailmanrauhaa ajatellen.

Porvoolaistoimittajan Kerstin Kronvallin mukaan Putinista on vuosien varrella kasvanut suosittu, jolla on valtaa ja valta luo vahvuuden tunnetta. Ujosta syrjään vetäytyneestä miehestä on kasvanut valtiomies, jonka liikkeet ja eleet ovat nykyään erilaiset. Ylen toimittajana Pietarissa toimivan Kerstinin esikoisteos Rajakansaa- kohtaamisia ja kohtaloita ilmestyy syyskuussa 2018. Arkielämää EU:n itärajojen molemmin puolin, kirjoittaa Uusimaa Gabrielsson.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jokeri Pokeri Box Taikashow 40v

Pieni mies lähtee esikouluun

Miksi maailmani muuttui